Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
12.04.2010
АНОНС за участието на община Враца в 7-мото туристическо изложение „Културен туризъм” в град Велико Търново от 14- 17.04.2010г.

Община Враца ще вземе участие в ежегодното туристическо изложение, което се провежда за седми път в столицата на културния туризъм Велико Търново от 14 до 17 април 2010 година. Организацията на туристическото изложение тази година е под патронажа на община Велико Търново, която ще учреди по време на събитието „Асоциация на общини, селища и територии с културно историческо наследство”. Очаква се в борсата „Културен туризъм” да вземат участие много български общини, както и туроператорски фирми и международни партньори от Гърция, Испания, Италия, Русия, Македония, Кипър, Великобритания, Италия, Хърватска, Полша, Румъния и много други.

В програмата на туристическото изложение са включени редица изложби, презентации на туристически дестинации, кръгли маси и дискусии, както и годишна среща на кметовете на общините по проблемите на туризма. Активно участие в тях ще вземат експерти от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и Министерството на регионалното развитие.

Филмовият фестивал „На източния бряг на Европа” ще представи филми на туристическа тематика с културна насоченост, които ще бъдат оценявани от компетентно жури, което в края на изложението ще връчи престижни награди.

Община Враца очаква представителите на туристическия бранш да проявят интерес и да се включат активно в подготовката на изложението с рекламни материали, които ще бъдат на разположение на посетителите и контрагентите по време на туристическото изложение „Културен туризъм” в град Велико Търново.

Б. Банкова