Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
23.04.2010
Своят първи патронен празник чества днес СОУ „ Никола Войводов” – второто по големина училище на територията на община Враца,

достоен приемник и наследник на традициите на светското образование, утвърждавани от колективите на предхождащите го три училища. След предложение на Общинския съвет от 10.03. 2010г. бе взето решение Начално училище „Любен Каравелов”, Прогимназия „Цвета Кръстенякова” и Основно училище „Давид Тодоров” да бъдат преобразувани и обединени в СОУ „ Никола Войводов”, а със Заповед на Министъра на образованието и науката от август 2008 година това стана факт. Чрез осъществени ремонти на стойност 1 милион и 28 хиляди лева по проект от Оперативна програма „Регионално развитие” Община Враца модернизира учебната среда в училището, като осъществи монтаж на РVС дограма, топлоизолация на под и покрив, ремонт хидроизолация учебен корпус, ремонт на басейн, физкултурен салон, съблекални, санитарни възли и др. Освен това, доставено е оборудване за прилагане на съвременни методи на обучение на обща стойност 29 хиляди лева.

Кметът на Община Враца д-р Костадин Шахов изпрати поздравителен адрес до директора на СОУ „ Никола Войводов” госпожа Галина Витанова и до целия колектив на училището.„В този ден, когато ще отдадете дължимите почит и уважение към своето училище и неговия патрон – Никола Войводов, искам да пожелая на неговите възпитаници да овладяват знанията със самочувствие, осъзнали своя потенциал и възможности, имайки пред себе си примера на този бележит наш съгражданин, достоен родолюбец и радетел на българщината” се казва в него. Кметът пожела на педагогическия екип и на всички служители на СОУ „ Никола Войводов” да се гордеят с това, което са постигнали и все така с ентусиазъм да преследват целите и мечтите си за това училището да се утвърди и занапред като притегателен център за младите хора, които търсят добра подготовка за своята бъдеща реализация.

#
# # # #