Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
28.04.2010
Днес в Младежки дом – Враца започна Областна Конференция , посветена на работата с деца и ученици със специални образователни потребности под надслов”Аз мога, дай ми шанс”,

Днес в Младежки дом – Враца започна Областна Конференция , посветена на работата с деца и ученици със специални образователни потребности под надслов”Аз мога, дай ми шанс”,

организирана от Ресурсен център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности – гр.Враца и с подкрепата на Регионален инспекторат по образованието – Враца.

            Целта на конференцията е освен да се привлече вниманието на обществото към проблемите на децата със специални образователни потребности, но и да бъдат дадени  конкретни насоки и предложени работещи добри практики, доказали своята ефективност  в работата по адаптирането и приспособяването на тези деца в реална учебна среда.

Събитието откри г-жа Галина Статкова – Директор на Ресурсен център - Враца, която очерта целите на конференцията и посочи важността на проблемите, към чието решение е насочено вниманието на всички институции, работещи за това да бъде даден  равен шанс за всяко дете в българското училище.

            Зам.-кметът  по финанси, бюджет и оперативни програми на Община Враца г-жа Ани Василева поднесе приветствие към организаторите и гостите на конференцията, в което подчерта изключително важната роля на възрастните в организирането на  среда, която да отговаря на индивидуалните способности и нуждите на децата. Тя посочи, че включването на младите хора със специални образователни потребности в обществото налага промяна в отношението и поведението към различността им, което само по себе си допринася за издигането на общочовешките ценности и духовна трансформация.

 

            Гости на събитието бяха и Заместник Областният Управител – г-жа Цветелина Теофилова, Началникът на Регионален инспекторат по образованието – г-жа Галина Евденова, които също поздравиха гостите и участниците в конференцията, представители на различни организации от Област Враца, учители и педагози.

            В програмата са включени презентации , учебни филми и дискусии във връзка с ролята и дейността на  различните специалисти, работещи за даването на равен шанс на децата и учениците със специални образователни потребности.

#
# # # #