Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
26.05.2010
Враца изпрати своите участници в Националния туристически поход “Козлодуй-Околчица”.

Враца изпрати своите участници в Националния туристически поход “Козлодуй-Околчица”.

Тази година в похода се включиха 250 туристи от Враца и 500 от други градове в страната. От площад “Христо Ботев” кметът на Община Враца д-р Костадин Шахов пожела “На добър път” походниците от Враца. За Козлодуйския бряг тръгват групи от СОУ “Христо Ботев”, Езикова гимназия “Йоан Екзарх”, ПМГ “Акад. Иван Ценов”, СОУ “Никола Войводов” и Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство. За трети път в похода участва и конен отряд от десет жокеи от Враца.

Водосвет за добър път и успех отслужи Негово Преосвещенство Траянополски епископ Киприян.

Да преминат Ботевия път от Козлодуй до Околчица в 64-рия НТП, участие са заявили 750 походници, организирани в тридесет групи. Главен ръководител е Георги Петков, коменданти Борислав Александров, Лило Лилов и Тихомир Тихолов, коменданти на походната колона са Нели Ненчовска и Манол Кръстев, ръководител “Екология и спортни игри” - Симеон Янкулов от София, екскурзовод Невена Стефанова.

Във връзка с финансовото осигуряване на похода, държавата е изпълнила своите ангажименти към 64-тия Национален туристически поход. За първи път се осигурява храната на участниците и превоза на бивачните съоръжения. Осигурени са и битовите условия – химически тоалетни и мивки, за първи ще път има и походни бани. Подменено и част от оборудването за похода. Предвидени са и различни анимации за участниците - атракции, игри, демонстрации, дискотеки. Всички групи ще получат за участието си възпоменателен плакет, изработен от Иван Христов.

  

П. Ганчовска