Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
23.07.2010
Кметът на Община Враца д-р Костадин Шахов бе официален гост на състоялата се днес, 23.07.2010 г., в концертната зала на Община Враца клетвена церемония на доброволците от випуск 26 от Корпус на мира в България,

Кметът на Община Враца д-р Костадин Шахов бе официален гост на състоялата се днес, 23.07.2010 г., в концертната зала на Община Враца клетвена церемония на доброволците от випуск 26 от Корпус на мира в България,

на която присъстваха г-н Джеймс Уорлик – посланик на САЩ в Република България, г-жа Петя Евтимова - заместник-министър на образованието, младежта и науката, г-н Калин Каменов - заместник-председател на Държавна агенция за закрила на детето, представители на Корпус на мира - България, български сътрудници на организацията, приемни семействата и обучители.

Събитието бе открито от г-жа Лезли Данкън – директор на Корпус на мира за България. Тя представи поименно всички 85 доброволци, които в следващите две години ще живеят в различни градове и села из цялата страна. „Службата в Корпуса на мира преминава отвъд политиката и вярвам, че вие, бъдещите доброволци от випуск 26 на Корпуса на мира, ще се справите с всички предизвикателства в работата си, за която са необходими и мечти, и смелост”, посочи тя.

Посланикът на САЩ в България г-н Джеймс Уорлик поздрави доброволците за куража и ентусиазма да следват благородната си мисия, които във вълнуваща и емоционално наситена атмосфера се заклеха да подпомагат устойчивото развитие на местните общности, както и да допринасят за установяване на взаимно разбирателство и приятелство между американския и българския народ.

Д-р Костадин Шахов отправи своето приветствие към новите членове на Корпус за мира в България, като ги поздрави за будното им чувство за обществен дълг и гражданско съзнание, за ентусиазма, с който се опитват да вникнат в реалностите на една среда и начин на живот, толкова различни от американските, за куража да поемат този път в неизвестното, за да бъдат полезни и да помагат там, където някой има нужда от подкрепата им.

Слова на благодарност към приемните семейства, българските сътрудници и партньори поднесоха на перфектен български език новите доброволци Хуело Дън и Вон Хоу-Сний. На финала, емоцията от изпълнението на песента „Моя страна, моя България”, която изпя една от доброволките, завладя всички присъстващи в залата и допринесе за тържествеността на церемонията.